Tidur :)

Sy noticed something. Sy rasa this semester kot.
Sy jadi someone yang sangat KUAT TIDUR!! haha.

Ya,ya. I know. Macam pelik kan sy jadi macam tuh. Haha. Sy pon x pasti ape yang buat kan sy jadi kuat tidur. :) Seriusly macam pelik sebenarnya. Hehe. Before this, sy macam xde la banyak tidur sebenarnya. Biasa2 je la standard mengantuk macam orang lain. Tapi, sekarang nih, if ade masa free je sy akan tidur! Haha. Ok. Cuba korang tengok kat bawah nih :

1. Hari Selasa yang lepas : sy da plan nak buat design dengan groupmate sy. Malam tuh mood sy kurang baek (due to my previous post) and sy pon ade la macam nangis2 sikit. Sebab agak mood x stabil malam tuh. So, since da penat nangis, of cos la mata sy akan tend untuk lelapkan. Waktu tuh da pukul 4.30 am. Sy teringat dengan groupmate sy nak start discuss dalam pukul 10 am. Turns out sy terjaga pukul 12, and tengok da ade misscalls and few messages from groupmate sy. Sumpah aku malu gila dengan dieorang pagi tuh. Ira pon baru bangun waktu tuh. Hehehe~

2. Kat Hakim : Masa nih bulan puasa. Sy janji nak tunggu Kamal sebab nak sahur sama2 kot waktu tuh. So, sementara tunggu Kamal datang, sy malas nak masuk Hakim dulu. So tunggu die dalam kereta. For God's Sake! Dalam 5 minit tuh pon sy boleh tertidur! Huhu. :(

3. Bulan Ramadhan : Sy janji nak keluar dengan Kamal nak pergi Cineleisure dalam pukul 12pm. Sy suruh die datang rumah pukul 12pm and siap cakap jangan lambat lagi malam tuh. End up, pagi tuh sy bangun pukul 11.45 am!!! Waaa! Sangat takut kena mara waktu tuh. Haha. Nak2 time tuh mamat tuh da masuk dalam kereta da nak datang rumah sy. Memang tunggang terbalik barang2 sy masa tuh, sebab nak siap dengan cepatnya. Haha. Balik2 rumah je masa tuh, nasib Cuda da tolong kemas2 kan barang ku. Hehe. Nasib ade kawan2 yang baik dan penyabar. (Bodek mode. Hahaha)

4. Malam Rabu yang lepas : sy tengah plan2 nak mandi. Tengah baring2 atas katil, end up sy terbangun tengok da pukul brape tah. Rupe2 nya sy tertidur dengan towel and kepala di atas laptop ku. Haih, teruk betul aku nih.

5. Kat rumah Shah Alam : masa tuh kak long hantar Queen kat rumah nih. Time tuh kak long ade exam, and sy jaga la Queen jap sebab da rindu gila kat Queen masa tuh. Tengah2 tepuk Queen untuk tidur, last2 sy yang tidur dulu dari Queen. Hahahaha! Yang ini mmg kena gelak dengan hebatnya oleh housemate sy waktu tuh sebab die cakap muke Queen macam nak sepak Mummy die yang tidur dulu. Hahaha :P

6. Ha, malam tadi : sy tengah msg2 dengan Kamal waktu tuh. I told him sy nak makan and mintak die fetch sy waktu tuh sebab mmg da malas gila nak drive. So, i thought die pon malas nak datang time tuh. Sy baring2 atas lantai sambil laptop di atas ku. Tah cmane tah bleh tertidur. Nasib laptop x tergolek atas lantai. Bangun2 je Kamal da called ade kat bawah. Huhu. Asek tidur je sy nih waktu nak keluar. Haha.

7. Last Monday kot : sy tertidur masa tengok Jennifer's Body. Yang ni x boleh diterima oleh sape2 yang sy cerita sebab dieorang cakap sy yang beriya nak tengok cite tuh. Haha. Nak buat camane kan? :P

8. Test Construction Technology : sy tidur dengan nyenyak nya dalam test waktu tuh. Huhu.

9. Anis : Sy janji nak amek Anis dalam pukul 2 waktu tuh. Tapi, sy konon2 nak take a nap la kejap kan. End up sy bangun kul 2.30 pm and Anis merajuk dengan saaaaaaangat lama sebab tunggu sy dengan lama. Hehe. ;)

10. Drive : sy selaaaaaaaaaaaaalu tidur masa drive. Especially bile sy drive balik Melaka sorg2. Even aku dengar lagu kuat macamane pon aku tetap terhuyung hayang bawak kete. :)


Seriusly, sy x tahu nape sy jadi sangat kuat tidur sekarang. Plus, sy pon rasa sy da makin kekurangan kepandaian sekarang. Huhu. Sangat rase inferior dengan orang2 yang pandai. Haih. Da ketandusan idea camane nak dapat DL this semester. Huhu. :(

Ada idea x cmane x nak tidur? Sy selalu tidur lambat. Around 4-5 am. Effect ke eh sampai sy jadi macam nih? ;)

You Might Also Like

9 COMMENTS