This Is Me ;)

Hi there! ;)

Da agak berhari x update blog sy. Banyak reasons sebenarnya sy x dapat update blog and 1 of the reason is sy tgh extremely busy exam. So, since arinih da abes 2nd killer paper sy, Numerical Analysis, so sy macam relax sket la. Except nak hadap last-killer paper sy, Design on Monday. After that, da start semester break. Yeay~!! ;)

Antara reason sy x update blog nih sebab sy tengah ketiadaan mood dalam beberapa hari ni. Something happen and sy rasa macam heartless dalam beberapa hari nih. So, effect la mood sy nak ber'blog' nih. ;)

As i said in my previous-previous-previous entry, sy nih bukan la jenis yang nak cakap ape sy rasa bila sy marah or sedih or dissappointed dengan someone. Especially bila someone tuh close dengan sy. Sama jugak bila dengan my family and bestfriends. Sy x tahu nak cakap macam mane. Paling2 pon bila sy rasa macam tuh, sy nanges and then simpan sorang2. And bila sy buat macam tuh, sebenarnya lagi sakit bila sy spill out what i felt. Tapi, maybe sy lebih rasa nak jaga hati orang lain daripada sy sendiri. :( Maybe sy lebih rase xnak ade orang terasa hati dengan apa yang sy marah, X faham? Sy pon kadang2 x faham dengan sy sendiri. :)

For the past few days, sy rasa macam sangat x worth it ape yang sy buat selama nih. Why? Sy pon x tahu sebenarnya. Sy rasa macam kadang2 sy nih macam kecik je kat mata orang laen. Kadang2 sy nih macam xde pon xpe. :( Mungkin sy juga berfikir bukan2.

Sy bukan la baik. SERIOUSLY. I admit that. Tapi, at least a little appreciation would be help. Bukan la macam the last person in the list. Bila nak guna, boleh gunakan sy. Bila x nak, u can come to me whenever u want.

I shoudn't feel this way. Why should i? Suka hati la kan if orang nak buat sy macam last resort. Some said sy x patut amik hati. And i realize i shouldn't. Tapi tah laa. Bila da xde orang laen baru nak come to me. Jadi sedih lak bila rase macam tuh. And this last resort thingy da pernah terkeluar dari mulut sy before this. It turned into a fight. Sy rasa bukan2, and orang lain turns to sakit hati bila perangai sy macam tuh. But, i hold it up because sy rasa sy maybe betul bila sy nih selalu je fikir bukan2. Sy x fikir perasaan orang laen bila sy cakap mcm tuh. Tapi, when it happens again, sy da xde perasaan. Sy x mara. Mungkin lebih kepada sedih and kecewa. Sy x suke ade rasa macam tuh.

Bila jadi lagi macam tuh dalam past few days, sy tiba2 jadi speechless. Sy xtau nak cakap ape. Sy try define kan ape sy rasa waktu tuh. Sy just sit back and tgk je screen laptop sy waktu tuh. ;) Sounds ironic aite? Haha. Tapi betul! Tuh la sy buat waktu tuh. Sy keluar bilik, pergi dapur, minum air and duduk balik depan laptop. Dalam try2 nak lupakan tuh, sy belek2 notes depan sy. Berapa kali tah duk selak2 kertas, tapi x buat ape2 pon. :)

Lama2 baru la sy define kan pe sy rasa. Sy sedih. Sy dissappointed. Tapi, at last sy rasa more to dissappointed kot. Bila da define tuh, baru nak sedih sendiri. :) Kadang2 rase dissappointed tuh lagi teruk dari marah. Sebab bila kecewa, rasa xtau nak blame kat siapa sebenarnya. At least, bila marah sy ade target. Haha. Tapi, bila sy kecewa sy rasa sy ke yang salah? Sy ke yang x pandai nak define situation betul2? Sy ke yang fikir bukan2? Sy ke si bodoh? And starting 2 blame myself. Lama2 makin banyak soalan kat diri sy. End up, masa tuh, sy sembahyang, doa tenang kan diri. Sebab mak cakap fikir bukan2 banyak sangat, lama2 kita berkawan dengan Syaitan. *mintak jauh* And last sekali, sy tidur. ;)

So, hari nih sy rasa heartless. Mara x, sedih pon x, kecewa pon x. Sy rasa awkward dengan situation baru. :'(

I hope everything will get back to normal.

p/s : cik hati. cepat2 la baik. sy penat rasa xde perasaan. kesian dia say sorry lama2.

You Might Also Like

11 COMMENTS