Queen & Me ;)

Kak long was not feeling well yesterday. So, my parents and I decided to pick up die ngan Queen kat Bndar Sunway semalam. Huhu. Big Mama was quite upset because she didn't know that Kak Long was sick. Well, that's her. Sangat hidup berdikari sampai kan kadang2 semua orang rimas. Huhu. Somehow you should think Queen over xnk susahkan org meow. Haih.

So, malam tadi ade la dieorang 2 beranak kat rumah nih. And of cos Queen sangat bergayut je dengan Ayah a.k.a her best buddy. Haha. ;) Pelik aku ape yang die suke sangat ngan Ayah tuh. Ey, tuh Ayah mummy. Get ur own daddy. Hahaha! ;))

So this moring, my mom asked Kak Long to go to the clinic awal2 pagi and tinggalkan Queen dengan sy. Since i was sleeping at 5am last night, bangun pukul 7.45am tuh adelah satu penyeksaan untuk sy. Hehe. ;) So, at that time Queen tgh tido lagi. I grabbed a huge pillow which normally we used whenever to watch the TV, and baring kat sebelah budak kecik nih. Huhu. ;) X lame after that, around 8.30am, sy tbe2 tersedar and tengok2 Queen da ade kat tempat2 wire TV tuh. Waaa! Terkejut and terus tarik die dekat dengan sy. Huhu.

Around 10 am sy da pelik da nape Kak Long x balik2 rumah lagi. So, i called her. And sy sangat terkejut bile die cakap "Dik, kak long dalam ambulance nih." Ha??? OMG! Da kena hantar hospital ke? Patut la tengah2 sy main dengan Queen tadi ade bunyi ambulance lalu depan rumah. Kakak sy rupenye dalam tuh. Huhu. ;p

Terus called Mak waktu tuh and Mak sy pon da tau. Terus keluar dari office dengan lajunye. Time tuh baru la sy teringat Queen x minum susu lagi. Da pukul 10am and Queen x minum susu. Sy call mak and of cos kena bebel dengan hebatnye. Haha. Sory Queen! Mummy sangat amatur. Sy letak Queen depan TV and turun bawah sekejap nak buat susu die. Lepas je basuh botol susu die, sy keluar dari dapur, tengok2 Queen da ade kat tangga. Meniarap macam Ju-On nak cari sy. Ape lagi. Terus laaaaaaariiii and jeriiiit sekuat hati!!! Huh!! Nasib sy cepat. If x, da bergolek2 da die kat tangga tuh. Huhu. And tahniah buat Mak sy yang lupe nak remind kan sy cucu beliau SAAAAANGAT LASAK walaupun perempuan!

So, bermula la pengembaraan Queen and Mummy hari nih. Hehe. ;)

At first, Kak Long kena hantar pergi General Hospital. But, since Mak sy memang anti skit dengan hospital kerajaan, Mak sy suruh Abg Syed tunggu kat GH and transfer kan Kak Long to Pantai Hospital. Huhu. Bukan la kami nih orang kaya, tapi setiap kali ade family member sy yang masuk GH, ade je benda yang x puas kan hati kami. Huhu. Ha, for example. Waktu Abg Syed tengah arrange kan Kak Long transfer to Pantai, Kak Long da kena check dulu da kat GH tuh. Then, ade ke patut nurse kat sana takut kan Kak Long, "Sy bukan la nak takut kan awak eh. Tapi, since darah putih awak rendah, takut jugak la awak nih ade kanser darah". See! WTF! Patut la Kak Long nangis2 call Mak sy. Even tengok Kak Long nye tanda2 tuh, kiteorang rase denggi je. And bile pergi Pantai, doctor cakap most probably dengue. See! Jangan la nak cakap kat orang senang2 ade kanser, ye kak nurse?

Enough dengan cerita hospital.

Since Queen batuk and selesema, Mak sy decide nak bawak Queen jumpe Dr. Lim kat situ jugak. Queen pon lahir kat sane, and senang la doctor tuh nak check2 ape yang patut budak kecik tuh. After kiteorang lunch, kiteorang pon bawak la Queen gi jumpe Dr. Lim nya. Hehe. ;) Selalu nya Queen jenis yang x takut orang and tak kisah pon nak pergi jumpe doctor. Paling senang sekali. Even injection pon die sangat tough kot. Huhu. Alih2 hari nih, bila nurse tuh nak amik and bawak timbang die meraung dengan sekuat2 hati. Kiteorang pon pelik sangat2. Habis air mata die meraung2 tuh, Huhu. ;p Bile jumpe doctor, die nanges2. Even doctor tuh sendiri pon pelik sebab since budak kecik nih patient die sejak Queen lahir, Queen x pernah macam tuh. Haih.

After da jumpe doctor sume, die terus cari Ayah sy. Melekat je dengan Ayah sy. Pastuh termenung. Huhu. Sedih tengok muke die. Mesti die rindu Mama die. Selama nih, tuh je kawan die pergi mane2. Dieorang tinggal berdua je kat Sunway. Abg Syed kerja kat Melaka and jumpe pon weekend je. So, memang la hidup dieorang antara Queen dengan Kak Long je. Kadang2 bile dengar Kak Long cakap dengan Queen sedih gak, "Mama jage Queen. Queen jaga Mama. Kite jage same2". Waktu tuh mesti Queen pandang je Mama die dengan muka sedih. Hari nih Queen senyap je. X cakap2 pon. Word yang die tau cakap Mama je. Tapi, die banyak bebel2 dengan bahasa alien die sndiri. ;p Selalu if Mama die ade, banyak je die cakap kan. Jerit2 la. Bebel sorg2, Hari nih die senyap and banyak termenung. Huhu. Before balik rumah, bawak la die jumpe Mama die jap. Nampak je Mama die, terus depa tangan macam nak terbang pergi kat Mama die. Tapi, Mama xleh pegang. Huhu. Agak sedih gak la bile Mama Queen nangis nak pegang, and Queen da depa tangan tuh. Sy pon terus bawak budak kecik tuh keluar wad and jalan2.

Sampai malam nih, die survive lagi xde Mama die. Tapi, kadang2 die cari2 jugak la dengan mulut die duk "Ma" banyak kali. Huhu. Takpe Queen. Mummy, Atok ngn We ade kat sini. Sebagai balasan untuk pujuk hati die yang rindu Mama die, sy bagi la hset ku kat die. Die pantas pegang dengan happy nya and terus baling. Yeay! Tahniah Queen. Huh! ;p Tgh2 sy surf internet, die dtg dr depan and Paaaaang! ketuk laptop sy dengan kuatnya. Ey, ey. Mummy pon jaga laptop dengan lemah lembut tau. Grrr~ ;p Bila Ayah sy tengok terus Ayah sy cakap dengan die "Queen, tuh duit Atok tuh. Kalo rosak Mummy mintak lagi. Jangan la ketuk2." Hahahaha! Tahniah kepada Ayah sy yang amek langkah untuk slow talk dengan die. Hehe. ;)

Sekarang nih budak kecik tuh tengah tidur dengan hebat nya. Maybe da makan ubat and ubat tuh buatkan die high kot. Hehe. ;p

So, baru la sy boleh mulakan kerja sy sendiri sekarang. Hehe. ;p

Ayuh! ;))

You Might Also Like

8 COMMENTS