Gemuk @ Fat

Sy balik Sunway this evening untuk jumpa Mak dgn Ayah. And of cos jumpa Queen. Ayat 1st yang mak cakap bila jumpa sy "Nape da makin gemok nih?". I was like, Oh My Gucci! Adapted from Pisau Cukur. Haha. Terdiam aku jap. ;)

Sebenarnya sy pon da perasan sy da semakin chubby. Haha. Guna word chubby untuk sedap kan hati. Sy bukan la diskriminasi terhadap org gemok. In fact kesayangan2 semua berbadan besar. ;P Tapi, sy just x suka bila berat badan naik and jadi gemok, baju2 and jeans sy semua akan x muat. Urgh! Agak tensi di situ. Huhu.

Arituh after paper Numerical, sy bersalam2 dengan Afiq and Felix jap. Afiq nye impression "Hoi!!! Nih kenape da makin bulat da nih???". Haha. Of cos la Afiq tuh suke sebab kiteorang da bet kot arituh, bile sy nye berat badan da turun die nak blanje kat TGI. Haha. Kan Afiq kan? Patut je ko yakin nak sebut TGI tuh. Yakin sgt aku makin gemok. Hahahahaha! Hari tuh tgh lepak2 dengan Ira kat hall sambil tengok tv, Ira cakap "Babe, aku rase ko da macam makin gemok je.". OMG! Semakin ramai sebut perkataan tuh. Hahaha. ;P

Tadi balik Subang jap, amek laptop and jumpa Big Mama sebab da lame x jumpe Big Mama ku. Sy berbaring2 atas katil nya sambil she rearranges her wardrobe and cerita pasal office and ape2 tah lagi. Dengan tibe2, "Adik, nape makin besar je nih? Makan banyak sgt ke?". Huwaaaa! Again! ;P

Meh sy fikir ape yang buat sy gemok. Sy xde la makan banyak sangat. Tapi maybe sy nih, makan x ikot time kot. Sy agak da jarang lunch lately (Sebabkan beras kat rumah da habis, and semua org da malas nak masak) makan pon pukul 6 ptg. Tuh pon makan yg biasa2 macam maggi or roti. X pon Ginger Snap kesukaan sy. Huhu. ;) Malam kadang2 makan, kadang2 x. Around 10pm pegi KFC study dengan Sal. Haa! Kat sini la kot sy makan banyak. Haha. Sal si kurus tuh asek la lapa, and bila die beli makan ngn aku pon terikut nak makan. Huhu. ;)

Tapi, sy rasa sy makin gemok sejak kiteorang masak2 kat rumah kot. Best tuuuh! :P Kadang2 sy buat CHEESE CAKE WHICH IS YANG BUAT KAN SY SAAAANGAT GEMOK. HUH! Pastuh, selalu ade je lauk ayam yang budak2 nih yang nak suruh masak. Kadang2 asal lapa, rasa nak makan. Biasa nya, sy nih jarang makan ape yang sy masak sendiri. Tapi duduk dengan housemates ku nih, buat kan sy rasa "WAA! Aku harus makan!" Haha. ;P

Haa! Thanks to Nazz. U da buat i craving for bolognese sekarang nih. Haha. ;P Nazz, i suka u masak! ;) Ok ppl. Believe it or x, sy pernah cakap dengan mak sy, sy nak tukar course waktu part 4 Diploma dulu. Haha. Nak tukar course yang leh bake2 kek nih. Haha. And my mom said "Ko buat la ayah makan ko masak dulu. Nanti kite leh bincang". Hahahaha! Sarcastis gile Mak ku. Of cos la x kan boleh kot. Ayah sy sangat susah nak makan anak2 nya masak. X percaya lagi katenya. Haha. Tapi, sekarang ayah suka sy masak bila sy balik cuti. Ehem,ehem. Mak, agak2 Adik da boleh tukar course x? Penat nak design. Haha.

Sy sekarang nih asek pk pasal sphagetti je nih. Adeh! So, after Design this Monday, akan ku terus ke Secret Recipe. Ayuh kito! haha. ;)

Tengok! Sy makan lagi. Haha.

X kisah la gemok, asalkan happy! :P Xpe2. Nanti cuti semester akan ku cube untuk kurus. Why? Sebab mak sy too busy too masak except weekend. I like! I heart u mommy! ;)

p/s: but sy pelik sekarang nih, each time sy makan, around couple hours after that, sy akan vomit. Haih~~

You Might Also Like

9 COMMENTS