Dunia itu cantik jika...

Sy tengah nyenyak. Tapi, pantas pulang ke Melaka selepas beberapa minit. 8 pagi waktu tuh. Dengan x mandi, just basuh muka. Mak ku x sihat. I grabbed few things : Wallet, handsets, laptop, iPod. Straightly balik Melaka. Huhu. Alhamdulillah, hari ini Mak semakin sihat. ;)

Dunia ini indah jika ada Mak. Mak kekuatan sy bila sy jatuh. Mak angkat sy, bawak sy ke tempat yang sebetulnya. Mak suara sy bila sy kelu. Mak fikiran sy bila sy ketandusan idea atau hilang arah mencari solusi. ;) Mak segala-gala nya. Mana mungkin sy biarkan Mak sy sakit. Mana mungkin sy tiada untuk lap kan air matenya ;) Biar la sy yang sakit. Biar la sy yang mati. Jangan Mak. Mak nyawa sy. Mak alasan sy untuk terus ada kat sini. Terus bernafas, teguh. :)

Sy pulang, sy masak segala. Sy kemas segala. Ayah pulang, makan ape yang sy masak. Kelakar. Sebab ayah bilangnya kurang mahu makan ape yang kami masak , anak2 perempuan. ;P

Petang nya sy tidur. Nak berinternet, hujan selebat2 nya. Datang ayah dekat, hulurkan surat. Sy pandang. Lama. Diam. Nak bukak tapi malas. Buat ape nak bukak pon, sy da tau ape konklusi nya. :) Tertulis di sampul surat tuh : COLUMBIA UNIVERSITY, NEW YORK.

Aku da tau da dalam nih ade ape.

Few months ago:
Sy dapat offer dari sini. But, sy x accept pon. Da tau ape jawapan nya. Boleh pon nak apply scholar, but at that moment sy lebih ikut kan kata Mak Ayah sy. Anak last barangkali. Susah nak lepas. Tambah2 kak long & bang ngah baru hilang di mata. Kahwin. Susah Mak nak bagi sy jauh waktu tuh. Nanti tinggal Kakak seorang. ;)

Mula2 sy nanges. Sedih. Tapi mungkin sy gembira dengan UiTM sendiri. Rasa sedih hilang lama2. Surat offer sy simpan jauh2. Xnak pandang. :) Waktu tuh datang lagi 1 offer dari Uniersity of Sydney. Tapi, sy diam kan. Bukan nye sy dapat pergi pon. Haha. Lama2 sy lupa sendiri. :) Tipu kalau2 sy bilang sy x sedih. Tapi, entah la. Sy happy sy da nak habis belajar mungkin. :)

So,
Sy bukak la surat dari Columbia University nih. They are offering me financial aid a.k.a scholarship to further study kat sana. Tapi, macam kurang pasti. Yela. Itu duit mereka. Si Amerika. Haha. Lagipun, memang da x berminat pon nak pergi sana. If dapat scholarship from Malaysia and offer from UK or Aussie maybe sy consider lagi. :)

=) diam semula.

Hmm, tadi bace blog bulan. Sedih. :( Bf nya ade brain cancer katanya. Sedih sy tengok bulan bersedih. Berat hati. Tapi, sy speechless lebih. X tahu mahu komen ape. Lama sy diam. Fikir kan ape yang perlu. Takut kalau2 berat hati bulan x dapat diringan kan oleh sy. Sy mungkin bahagia sekarang dengan keluarga, rakan2. Boleh makan luar dengan Mak Ayah, boleh pergi shopping, jalan2 dengan rakan2, tengok wayang. Tapi, rupe2nya ade lagi sedih dari sy. Lagi berat dugaan yang dia rase. :(

Dunia itu cantik jika...
Mak Ayah sambut gembira dengan sy.
Dapat lonjak gembira dengan abg2 dan kakak2 sy.
Buat menggila dengan rakan2 sy.
Ade duit berkepuk untuk dihabiskan dan didermakan. ;)
Si die ade dengan sy. (X jumpe lagi. Haha)
and

of cos..

cantik jika Donut ade dengan Bulan.

Don't be sad honey. Kita ngadu same2 dengan Tuhan ya.

Tuhan selalu dengar bukan. ;)
Pasti dear.

You Might Also Like

6 COMMENTS