Buat Bulan

Sy tambah rakan baru. Maya a.k.a virtual. Tapi terasa indah.
Hari ni, rakan ku Bulan sedih. Menangis. Sy pasti x henti.
Jika sy pasti berhari2.

Sy kenal Bulan through Han. Blog. Han semakin gila blog. ;)

Han : babe, aku jumpe ade sorg budak nih chubby tapi comel gile. die ade dslr.
me : yeke? ape blog die.

Sy browsed blog nya. Sy rasa Bulan lagi muda dari sy. Haha. Mungkin.
Sebab kadang2 sy rasa sy nih ade bahagian tua nye. ;)

Pagi2 tadi bangun mula berinternet. Lama x internet. Semalam hujan lebat.
Streamyx pon jadi gile.
Plus, sy pon da berfikir2 da nak discuss plan ngan Kamal. Even nak rahsie mule2 sy ade di Melaka. Haha.

Then Han buzz2 sy. Demam katenya. X pergi keje lagi. AGAIN ok Han. Haih.
Die suruh baca blog nya. ;)

Da bace blog Han. Sy beralih ke blog Bulan.
Diam. Lame. Cari kata yang sesuai.

Bulan syg,
I maybe baru kenal u. But if i ade dalam condition u, i mesti hilang arah. I x kuat macam u. Serius. I cepat gelabah dengan keadaan. In fact, kadang2 my friends yang cool lagi dari i. :)

I diam lama bila baca your post. Cari ayat yang sesuai maybe. Last skali tuh la komen yang i boleh bagi. Im sorry bulan if im not helping u sangat. :(

Bulan, i pernah sedih. Lama. Sedih. Nangis hari2. I rasa xde sape2 yang boleh faham i waktu tuh. Family and friends are my strength at that moment. Bila i sedar, i terfikir nangis hari2 pon bukan leh buat ape. I diam cari ape sebenarnya yang perlu.

Sebenarnya takde sape2 yang boleh tolong kita bulan. Doa banyak2. Allah dengar. Allah faham. Allah kasih dengan hambanya. Jangan henti doa. Tau Bulan. Hm x salah kalau Bulan nak menangis. Tapi, menangis biar lah hanya untuk kita rasa lega. Bukan untuk menatap kan takdir-Nya ok Bulan.

Kamu ade kawan2 untuk semangat kamu Bulan. Jangan lupe. :)

Anyway, babe. Take good care of yourself. :)

You Might Also Like

6 COMMENTS