Ape jadi kalau....

1. Ape jadi kalau sy happy?
- Sy akan gelak macam orang gile. Then sy akan jadi sangat peramah and sy hyperactive. ;p
- Trust me. If sy happy, sy sendiri akan sampai termengah2 bila gelak ketawa.
- Kadang2 bila sy happy sgt, sampai kua la ayat dari orang2 keliling sy, "Jangan happy sgt Farah, nnt nangis." Hehe. Btol2. Selalu nye mcmtuh la. ;)

2. Ape jadi kalau sy takut?
- Of cos la sy jerit. Nak2 bile tengok movie hantu. Haha. ;) Then tangan sy akan sentiasa di mata or di telinga. ;p
- If sy takut bila sy da buat salah, muka sy akan berubah and nampak sgt sy takut masa tuh. Kantoi kan sy ade buat salah je. ;)
- If sy takut dengan satu2 tempat tuh, sy akan drive or jalan x pandang kiri kanan. Paling2 hebat, sy akan laaaaaaaaaaari. Hehehe.

3. Ape jadi kalau sy nervous?
- Whoaaa! Sy nervous sangat disaster. Sy bukan la ade stage fright ke ape. But, sy nih jenis yang jenis nervous before naik stage yang melampau. Sy akan jadi blackout jap. Once da bagi speech or present ape2, i'll be ok. Rase macam cool x ayat nih?
- Sape ingat kes sy interview scholarship kat Sime Darby??? Hahaha! I bet Kak Una tgh gelak. ;) Sy nervous nak kena interview and tah macamane tah sy tergolek2 dari 8 anak tangga sampai ke bawah. Sedar2 je kain da terselak sampai ke lutut. Bangun2 je dari jatuh, senyum and duduk 1 corner and terus telefon Mak nangis malu. Wahahahaha! ;) And the best part, bila balik UiTM, sedar2 je sume orang tau aku jatuh kat Sime Darby. Bongek Waniey! ;p
- Sy akan jadi macam clown bile sy nervous jumpe orang. Haha. Tah ape2 je sy buat. And akan ade 2 possibilities bila sy nervous : a) Sy akan jadi clown b) Sy akan jadi sangat pendiam. Huhu. My mom asked me to improve myself in this.
- Sy pernah ingat sy nak jumpe sorang lady nih untuk project sy. Sy akan jadi sangat annoying dengan menempek kat Waniey and attach je dengan sape2 yang sy kenal. Sy rasa secure menempek or menyelit dengan org sy kenal kot. But once sy ok, sy sangat banyak bercakap dengan Puan tuh. And Puan tuh sangat pleased dengan kami. Hehe. ;)

4. Ape jadi kalau sy malu?
- Haha. If sy malu, kadang2 sy akan senyaaaap je. Tak cakap banyak.
- My palms akan sweating. Sy mula main dengan kuku sy. Hehe.
- If sy malu dengan ape sy buat, sy x kan ngaku nye. Konon2 sy x malu and benda tuh btol. Padahal aku da tau da salah and malu. Hehe. ;p
- Paling teruk bile malu, muka sy yang xleh disorokkan nih akan jadi merah. Huh! I hate that. Org tau je bila sy malu. Huhu.

5. Ape jadi bile sy marah?
- Normally bila sy marah, sy nangis. Tuh mmg obvious. Sbb sy x reti nak mara2 or tengking2 orang macam ape je. Nak2 dengan my family, bestfriends or any close person dengan sy. Huhu.
- Sy akan jadi diam. Bila sy diam tuh, maknanye sy tengah marah la tuh.
- If sy da xleh cooperate dengan kemarahan sy, sy akan tidur. Huhu. But, normally Mak akan suruh sy amik wuduk. Mmg bagus cara tuh ok. ;)

6. Ape jadi bile sy merajuk?
- Sy cepat merajuk. Mmg ngaku la nih. Tapi, sy cepat elok sendiri. Bagi sy tenang untuk bape lame, and then after that baru bleh cakap dengan sy balik. I'll be ok after tuh.
- If sy rasa org tuh cakap sorry dengan penuh ikhlas, 3 minit pon sy da ok da. Hehe. ;p
- If sy merajuk lama2, maknanye besar la salah org tuh buat. Huhu. Takes time for me to be ok.
- Sy akan jadi diam jugak bile sy merajuk. Tak tau la nape, bagi sy silence is the best way. Hehe.

Post nih dibuat after Ayah sy cakap sy perangai pelik2. ;)

*toodles*

You Might Also Like

2 COMMENTS