He made me into this :)

29.10.09 (5.38 am)

Tibe2 malam nih sangat teringat kat ayah. Maybe sebab ayah call da masukkan duit malam td. Haha! :D
Tadi sy pergi study dengan Sal kat KFC. Even x berapa banyak, tapi ade la gak few stuff yang sy da tau malam nih. :)
Pastuh borak2 dengan Sal banyak sangat. Macam da setahun x jumpa. Memang da lame x jumpe pon. :)
And borak2 tuh cerita la pasal Ayah and his jokes yang x pernah abis tuh. :)

Cakap pasal ayah lak.

Hmm, mak cakap ayah garang waktu kiteorang kecik2. Sangat garang. Even if kat kampung mane2 pon, if ade budak menangis, nampak je ayah, terus senyap and lari. Haha. Apetah lagi kiteorang anak2 nye. :D

Sy membesar dengan adik beradik yang sekor2 macam ape je jahat and nakal nya. Haha. Sy ingat lagi. Waktu kecik2, sy x suke mandi pagi2. Nanti ayah bawak sy kat beranda, mandi kan sy kt luar sebab abg and kakak2 sy yang kejam da conquer. Haha.
Im d youngest in the family. So, sy memang dr kecik rapat ngan ayah. :D

Sy rasa dalam adik beradik sy, sy and bang ngah la yang paling banyak kena pukul. Huhu. As far as i can remember, dalam adik beradik sy, takde sorang pon yang pernah kena tampar except sy. Haha. Itu pon masa darjah satu. Sebab? Sy curi duit ayah sy nak beli benda bukan2. So, ayah takleh terima sy mencuri and tampar la. Haha. Sumpah aku pengsan untuk beberapa jam kat situ. Hehe. :P

Sy selalu dapat barang dari kecik. Kadang2 macam x fikir pon abg and kakak2 sy punya perasaan. Haha. Cara nya senang je. Everytime sy dapat no. 1 dalam kelas, sy akan mintak hadiah. So, resultnya memang asek sy je la dapat hadiah. Ayah? Layan kan je perangai sy. Habuan belajar katenya. :)

Nak cerita ayah nye garang, memang dahsyat kot. Sy pernah kena libas dengan getah paip sebab gado dengan kakak. Ayah lak memang paling x suke kiteorang gado. So, kena la libas dengan getah paip. Huhu. Berdarah2 gak la kaki waktu tuh. Yang paling teruk kena? Mesti la sy. Sebab sy yang kaco kakak and buatkan die cm bising+menangis waktu tuh. Huhu.

Rase2 nya dalam adik beradik kiteorang, kak long je kot yang jarang kena pukul. Sebab kak long nih die macam sangat responsible sebenarnya compare to adik2 and kembar die nih. :) So, ayah jarang cam nak pukul dia. Hehe. Tapi, even kena pukul macamane pon, sy still muka x malu dengan ayah. Kalau ayah nak pergi mana2, sy ikot. If petang2 ayah nak lepak minum, nanti sy ikot and duduk dalam bakul motor tuh. Sebelum aku jadi besar camnih bleh la muat dalam bakul tuh kan. Hahaha!

Growing up, sy pon masuk boarding school. Still kadang2 if balik rumah untuk cuti tuh, kena pukul lagi, tapi da jarang. Bila da masuk sekolah menengah, my relationship dengan ayah becomes closer. Sy selalu je ikot ayah nak pergi mane2 even waktu tuh cuti. If kakak sakit dulu, sy yang teman ayah nak gi cari ubat2 kakak. Sy yang tolong ayah angkat itu, and angkat ini. Sy dengan ayah ade banyak benda sama. In fact, mak pon cakap dalam adik beradik sy, sy macam lebih to ayah. :) Ayah suka art, sy suka art. Ayah suka theater, sy suka theater. Ayah supports sy masuk sports. Ayah di organize oleh mak, so do i. Haha. Tah la. Macam2 lagi. :)

Bila da besar nih, ayah da jadi bestfriend sy. If balik rumah, sy lepak dengan ayah kat serambi, and kiteorang boleh discuss a few things without anybody knows. Sy suka dengar opinion ayah sebab ayah sangat cool. :) Ayah listen to every single word that i say, and summarize kan pe yang sy patut buat. That's why sy lebih cari ayah if nak opinion2 general nih. :)

Waktu umur2 sekarang, kadang2 sy ajak ayah keluar naik kereta and lalu kat tepi pantai. Biasenya waktu2 nih, sy cerita masalah2 sy and ayah akan dengar je. Somehow, sy rase sangat relieve bila cakap dengan ayah macam tuh. :D

Saya x pernah menyesal pon kena pukul macam tuh bila kecik. I deserve that i think. If sy x kena pukul macam tuh, i don't know what'll happen to me. He made me into this. Into who i am. Sy boleh buat keputusan dalam hidup sy because of pukulan2 and libasan2 itu. Buat sy serik untuk titiskan air mata mereka. :)

Ayah sekarang? Da x garang lagi. Penuh dengan ketawa. Penuh dengan kedutan di muka. :) Penuh dengan kebanggaan dengan kejayaan anak2 nya. :)

Sy sayang ayah! Ayah dengar x? :D

You Might Also Like

8 COMMENTS