astro and ayah

Sy bukan la big fan of TV pon since duduk kat MOZAC, matrix and masuk UiTM. But, when it comes to holiday and sy berehat2 kat rumah, TV la yang sy akan control. Hehe :) So, arinih after balik2 dari Melaka, sy tengok ayah da pegang remote control. Xpe2. Bagi ayah chance dulu. Haha.

Then, sy teman mak sy pegi amek baju untuk dinner nye. I told my mom to make it fast so that sy boleh balik rumah dengan pantas untuk tengok Nur Kasih. Yeah,yeah. Im a big fan of that story. Hehe :D Sampai rumah, terus amek remote control from tgn ayah and tuka channel without asked him permission. Haha. Since TV3 banyak la sangat iklan nya (one thing i hate the most 2 watch tv3. huh!) sy pon masuk bilik dulu and sambung on9 and facebook-ing with my friends. Bile keluar bilik ayah still x tuka2 lagi channel tuh. And mula la battle kami.... :DD

Me: Ayahhhhhhhh!! Tuka balik tv3 tuh. Org tgh tengok nur kasih.
Ayah: Tengah iklan laa.. Jap lagi tuka laa.

I grabbed the remote and change to tv3 semula. Hehe.

Ayah: Kan aku da cakap belom lagi..degil la ko nih. Sambil amek balik remote tuh.
Me: Alaaa, ape nih. Ayah da selalu kot tengok tv.
Ayah: Ah!

I started to called my mom dengan kuatnye, "Maaaaaaaaak! Ayah x nak tuka nur kasih!!"

Mak : Mak da hari2 gado dengan die pasal tv. memang die tuh.

I looked at my dad's face dengan muka konon2 garang. Haha.

Ayah: Ape pandang2?? Bia laa. Aku yang bayar bil sume nih. Aku la tengok!
Me and Mak: OMG!! Ade gak orang macam nih!!

Ahahaha. Actually, da banyak kali da phrases tuh kua. Cheis! Saba je la sy. Haha. Nak cakap banyak2 x boleh sebab nnt ayah cakap "Ko jangan bising2. Kete ko kena langgar tuh nanti ayah tak betolkan". Hahahahaha! Gile busuk ati ayah ku! Hahaha!

Whatever it is, i still H.E.A.R.T u ayah!!!!!!!!!! :))

You Might Also Like

1 COMMENTS