Raya Mode

huhu. last week, aktiviti sy was balik Melaka. haha! :D i have promised my mom nak kemas rumah last week, so sy pon terpakse la menunaikan promise tuh. haha.
Balik rumah hari Jumaat. on Saturday, sy keluar ngan my childhood buddy, Nizam. haha. laaame gile x jumpe die since die pindah Kedah.
so, since Nizam nak blanje sy berbuka puasa, sy pon ok kan je laa. haha! disamping menunaikan janji2 manis kat mak nak kemas rumah hari Ahad lak. haha!


as usual, if nak keluar kat Melaka tuh, xde la tempat laen nak pegi selain Dataran Pahlawan.
Actually, untuk Hari Raye nih my mom da ade budget sket nak belikan stuff for her cucuS tuh. hehe. Sbb kan Queen xde baby walker lagi, so that afternoon my mom and me went to buy Queen's baby walker. Comel gile. Tapi, sebabkan die takut duduk dalam walker tuh, mcm kire x membantu jugak la. Xtau la macamane kiteorang nak buat so that die happy dalam walker tuh. huhu.
So, since sy da keluar hari Sabtu tuh, my mom bagi la duit for me untuk belikan baju raye Danish (since Queen dapat baby walker, so my mom thought that Danish should have jugak la hadiah such as baju raye. hehe)
So that petang Sabtu, sy heret la Nizam teman sy shopping. haha. We went to Padini Concept Store and beli kan la baju Danish 3 helai and Queen 2 helai. mummy xleh tahan ble tgk baju Queen comel2.. hahaha

So on hari Ahad tuh sy, kak long, mak and kakak pon stat la kemas2 umah sket. hehe. Queen bagi kat Atok jage. mmg ayah sangat berbesar hati nak jage Queen. if jage aku mesti malas. ahahahaha. :P
Tahun nih mak ade tempah langsir baru. Unfortunately, langsir tuh cam tak kena je ngan tingkap umah kiteorg.
Mak? of cos la kecewa. haha. xleh blaa duk bebel2 kat kiteorang yang Cine jahit langsir tuh salah buat. hahaha.
Then, after sahur baru la sy and kak long gerak balik Shah Alam. yang drive of cos la sy sbb kak long tido kul 3 lebih layan Queen yang xmo tidur tuh. haha.

Sy da ade mood raye! yay! hahaha~

p/s: preparing my 1st duit raya for Syarifah Queen Qasrina and Muhammad Hafiy Danish :)

You Might Also Like

0 COMMENTS