Jengka to Shah Alam

i was attending my friend's engagement ceremony in Jengka yesterday. It was quite fun since we left Jengka for about a year ago.
Kiteorang pegi dengan 2 kete, Afiq and Zaki, and fetched Anis at Mentakab first.
Raye at Anis's house sangat best sebab sy boleh makan lauk favourite sy, Gulai Tempoyak Ikan Patin. :))
Mama Anis mmg masak special for me and Sal sebab mama die mmg da tau tuh favourite sy since duduk kat Jengka dulu. hehehe :))

After da raye2 umah Anis, then we're heading to Jengka since majlis tuhpon akan start around 1.30 pm. we were so lucky sampai2 tepat 1.30 pm and majlis tuh pun x start lagi. haha.
Ain looks so happy and majlis tuh pun berjalan lancar. Congrates Zek!! :)


Then, kiteorg masuk UiTM Jengka jap. Da baaaaaaaanyak gile perubahan kat sane. And the most important thing, the new complex for civil engineering faculty sangat besar ok! huh! jeles gile x dapat blaja kat building tuh. :(
En. Mokhtar, our previous KP da jd Timb. Pengarah HEP. Kiteorg raye umah En. Mokhtar dengan sangat best. hehehe. En. Mokhtar and his wife, Pn. Norizah, are among my favourite lecturer back in Jengka. Dieorang sangat sporting and gile2 jugak. best la! :D
After da makan2 and amek gamba ngn En. Mokhtar sume, kiteorg pon gerak balik Shah Alam.
Dalam kete, Bib and I, da tido da. haha. Anis ngn Sal je yang layan Zaki driving.
Sampai2 Shah Alam da dalam kul 9pm gak. Kakak fetched sy and Anis kat Kl Sentral and after amek kete kat umah Subang, kiteorang pon balik Shah Alam.
At first, da pk nak raye umah Zaki in Putrajaya since mak Zaki masak best2 gak, tapi xjadi la sebab Anis pon da letih gile and my bestfriend, Cuda is planning to sleep over kat umah sy. :)
After teman Cuda makan2 sume kat Hakim, kiteorg pon balik.
Then, Kamal lak msg ajak kua makan sbb die baru sampai from Kelantan. Sbb kan sy da malas nk makan, sy kua la balik teman die je makan. padahal da penat + ngantuk. tapi, bile da penat sgt mate ku ini xleh tutup lak. haih~
Kiteorg borak2 pasal cuti and Jengka bagai smpai air jatuh kat hset and purse baru ku. huwaaa! sedih2.. (and of cos im doing the talking part. haha)
Balik2 rumah after tuh, da xleh tido lak and teman Cuda tengok CD. haha.
Last2 after da buat sume2 tuh, kul 4 am bru sy tido. adeh~ penat smpai terbangun lambat lak pagi nih. haha. Don't do this at home. haha.
So, i hope korg pon enjoy dengan hari kamu semua. see ya!
p/s : lapaa! :))

You Might Also Like

1 COMMENTS