berjalan-jalan

sy keluar dengan Anis ke Sunway Pyramid today.
at first, macam nak jalan2 and window shopping je. of cos la, since duit pon xde kan.
sy plak gatal2 gi check duit kat Maybank ATM.
OMG! duit gaji sy da masuk!
hahahaha :D
tapi sikit je la since sy berhenti keje awal and malas nak bekerja dengan gigih.
hehehe.

so, terus la call mak cakap dapat duit.

#1
me: mak! duit gaji adik da masuk! (suara yang sangat riang)
mak: oh da masuk da? dapat brape?
me: dapat sket je la. hahaha. tapi nanti adik bagi mak RM250 je tau. haha
mak: eleh, RM250 je. tapi takpe la. bagi jugak kat mak. haha.

after 1 minit berbual.

me: mak, adik bagi RM200 je la eh. adik nak beli something. hahaha
mak: x sampai 5 minit da berubah lak amaunt je.

dengar suara ayah dari belakang.
ayah: sekarang pukul 2.20. by 2.45 kang mesti da tinggal RM150!!

hahaha. sekarang bile da ade duit sendiri, rasa sayang lak nak keluarkan duit. hahaha! sebab tuh la orang cakap bila da ade duit sendiri baru rasa sayang. haha

so tadi, dapat la sy membeli baju 2 helai. hahaha! waktu xde duit arituh, mcam2 nak beli. bile da ade duit rasa macam xnak guna je duit tuh. haha! since sekarang suda xde kredit kad untuk sy, sy rasa duit tuh sangat berharga untuk sy. hahahahaha!

so sekarang sy nak berjimat cermat!

make sure kan sy! :D

You Might Also Like

0 COMMENTS